Vučić s ministrom odbrane Belorusije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu s ministrom odbrane Belorusije, geeneral-potpukovnikom Andrejem Ravkovom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Oni su razgovarali o daljem razvoju saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti odbrane.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo zato što će se za dva dana u Minsku sastati s predsednikom Aleksandrom Lukašenkom i ponovo imati priliku da s njim razmotri mogućnosti za unapređenje veza Srbije i Belorusije.

On je takođe izrazio nadu da će predsednik Belorusije do kraja godine posetiti Srbiju.

Predsednik Vučić je zahvalio državnom vrhu Belorusije na principijelnom stavu i kontinuiranoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama protivljenjem prijemu tzv. Kosova u njihovo članstvo.

On je ministra Ravkova takođe upoznao s bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji, odnosno sa jednostranim potezima vlasti u Prištini koji direktno ugrožavaju život tamošnjih Srba.

Dvojica sagovornika konstatovali su da je saradnja u oblasti odbrane u proteklom periodu dostigla visok nivo koji Srbija i Belorusija imaju u drugim oblastima, a razmotrili su i mogućnosti za dalje unapređenje vojno-vojne, vojno-tehničke, vojno-ekonomske i vojno-obrazovne saradnje, dodaje se u saopštenju.

Politika

strana 1 od 143 idi na stranu