Cipras: Osuditi Ankaru zbog nelegalne aktivnosti

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je da bi Evropski savet trebalo "bezrezervno da osudi ilegalne aktivnosti Turske".

Izvor: B92

Utorak, 18.06.2019.

17:40

Cipras: Osuditi Ankaru zbog nelegalne aktivnosti
Foto: EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

Naime, Turska je pokrenula istraživanja i bušotine za prirodni gas u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni oko Kipra, prenosi grčki list Katimerini.

Cipras je tim povodom razgovarao sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom.

"Premijer je naglasio da bi Evropski savet trebalo da razmotri konkretne mere protiv onih koji su uključeni u ove ilegalne aktivnosti, ako Turska nastavi da insistira na kršenju međunarodnog prava“, navodi se u saopštenju Ciprasove kancelarije.

Ministar odbrane Grčke Evangelos Apostolakis je kazao da su grčke i kiparske vlasti usvojile zajedničke koordinisane aktivnosti u slučaju da Turska ne odustane od bušotina u ekonomskoj ekskluzivnoj zoni oko Kipra.

On je naveo da je potrebno Turskoj nametnuti ekonomske sankcije, kako bi preispitala svoje ilegalne aktivnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: