Lavrov: Izbegavati drastične akcije u Omanskom zalivu

Moskva poziva sve zainteresovane strane da izbegnu drastične akcije vezane za incident sa tankerima u Omanskom zalivu, rekao je Sergej Lavrov.

Izvor: B92

Utorak, 18.06.2019.

16:55

Lavrov: Izbegavati drastične akcije u Omanskom zalivu
Foto: Gettyimages/Stephanie Keith

"Situacija je alarmantna. Ne bih odmah davao negativne i katastrofalne prognoze", rekao je ruski ministar inostranih poslova.

"Moramo da pozovemo sve strane da se uzdrže i izbegnu drastičnu akciju zasnovanu na istoj logici koju Zapad koristi u mnogim drugim slučajevima, nazvanim "vrlo verovatnim", naveo je Lavrov.

Svi oni "vrlo verovatni" i "gotovo sigurni" slučajevi se odnose na pitanja koja su ozbiljna da bi se prema njima odnosilo na jednostavan način", dodao je on

"Ključ za normalizaciju situacije u ovom području je uspostavljanje dijaloga između svih zemalja u Persijskom zalivu", rekao je Lavrov.

"Između arapskih monarhija i Irana uz podršku njihovih suseda, Arapske lige, Organizacije za islamsku saradnju, pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN, Evropske unije", zaključio je ruski šef diplomatije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: