AP o oslobađanju bivšeg američkog marinca

AP navodi da su "proruski tabloidi u Srbiji, pod kontrolom vlade", tvrdili da je Korbet planirao da ubije visokopozicioniranog srpskog političara.

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.06.2019.

16:40

AP o oslobađanju bivšeg američkog marinca
Foto: Derpositphotos/Kuzmafoto

Na taj način bi destabilizovao zemlju, navodi AP.

Američka agencija AP izvestila je da je Viši sud u Beogradu oslobodio bivšeg američkog marinca Danijela Dejvida Korbeta optužbi za nedozvoljeno držanje oružja, ističući da je taj slučaj punio naslovne strane u srpskim medijima otkako je on uhapšen u januaru prošle godine, zajedno sa još trojicom Srba.

Podseća i da je srpski predsednik Aleksandar Vučić, za kojeg kaže da je "navodno bio jedna od meta plana za atentat", govorio u vreme hapšenja Korbeta da je očigledno da on nije došao u Srbiju da "puca u ribe u Dunavu".

AP prenosi i da je, u vreme hapšenja Korbeta, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao da je on imao u svom posedu vatreno oružje sa izbrisanim serijskim brojem što, kako je naveo tada Stefanović, "nagoveštava da se nešto događalo".

Agencija konstatuje da je slučaj Korbeta još više pažnje privukao nakon ubistva njegovog advokata u Beogradu u leto prošle godine.

"Nije poznato da li je taj zločin, koji i dalje nije rešen, na neki način povezan sa slučajem", dodaje agencija.

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas bivšeg američkog marinca, pripadnika elitne jedinice "Foke" Danijela Dejvida Korberta, optužbi za nedozvoljeno držanje pištolja sa izbrisanim registarskim brojem zbog nedostatka dokaza, dok je trojicu Srba osudio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: