Egipat ključa nakon smrti Morsija: Bratstvo pozvalo na okupljanja, policija i vojska na nogama

Bivši egipatski predsednik Mohamed Morsi, koji je preminuo u ponedeljak u toku suđenja, sahranjen "u tajnosti". Muslimansko bratstvo zove na okupljanja.

Izvor: B92

Utorak, 18.06.2019.

08:00

Egipat ključa nakon smrti Morsija: Bratstvo pozvalo na okupljanja, policija i vojska na nogama
Foto: Tanjug/AP Photo/Tarek el-Gabbas, File

Naime, pokret Muslimansko bratstvo saopštio je sinoć da je smrt bivšeg predsednika Egipta i te islamističke organizacije, koji je preminuo od srčanog udara tokom suđenja za navodnu špijunažu, zapravo "ubistvo" prvog demokratski izabranog predsednika zemlje.

Iz tog pokreta Egipćani su pozvani da se masovno okupe na sahrani Morsija. U saopštenju objavljenom na sajtu tog pokreta, Bratstvo je pozvalo narod da se okuplja ispred ambasada Egipta širom sveta, prenosi Rojters.

Međutim, prema najnovijim informacijama, Morsi je već sahranjen u Kairu, a to je objavio njegov sin Ahmed na svom profilu na Fejsbuku. Kako se navodi, Morsi je sahranjen pored ostalih važnih članova Muslimanskog bratstva, prenosi Rojters. Sahrani su prisustvovali članovi porodica.

Egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova ipak je proglasilo alarmantnu situaciju u zemlji nakon smrti Morsija i angažovalo hiljade dodatnih pripadnika snaga bezbednosti nakon vesti o njegovoj smrti, prenosi agencija Anadolija.

Državne vlasti su takođe u okviru preduzetih mera pozvale oficire i policajce koji su bili na odmoru da se vrate na dužnost, a preduzete su i posebne mere predostrožnosti u državnim i privatnim ustanovama, crkvama i hotelima.

Takođe, odobren je i plan "C" kojim se omogućava pokretanje operacije protiv terorističkih struktura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: