Kitarovićeva: Svako ko zadovoljava uslove iz Ustava ima pravo da se kandiduje

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović kratko je prokomentarisala ulazak bivšeg premijera Zorana Milanovića u trku za Pantovčak.

Izvor: B92

Utorak, 18.06.2019.

16:05

Kitarovićeva: Svako ko zadovoljava uslove iz Ustava ima pravo da se kandiduje
Foto: EPA-EFE/David Fernandez

Kolinda Grabar Kitarović navodi da svako ko ispunjava uslove iz Ustava ima pravo da se kandiduje.

"Kao što sam i ranije rekla, svako u Hrvatskoj ko zadovoljava uslove iz Ustava ima pravo da se kandiduje", kazala je novinarima Grabar Kitarovićeva, koja boravi u poseti Estoniji.

Hina prenosi da su novinare ranije iz "okruženja predsednice" zamolili da je ne ispituju kada namerava da objavi svoju kandidaturu.

Hrvatski premijer Andrej Plenković je nešto ranije rekao da će Grabar Kitarovićeva imati snažnu podršku HDZ za drugi mandat, a na pitanje zašto ona još nije objavila kandidaturu, kaže da ni on to ne zna.

Nekadašnji hrvatski premijer i bivši predsednik najuticajnije opozicione Socijaldemokratske partije Zoran Milanović potvrdio je juče da će se kandidovati za predsednika Hrvatske na predstojećim izborima i poručio da želi da bude predsednik "moderne, progresivne, znatiželjne i otvorene Hrvatske".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: