Svedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma prebegao u Crnu Goru

Srpski državljanin Aleksandar Saša Sinđelić, svedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma 2016. u Podgorici, juče je ilegalno ušao u Crnu Goru.

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.06.2019.

10:23

Svedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma prebegao u Crnu Goru
EPA-EFE / SASCHA STEINBACH

Njemu su, kako je rekao, više od petnaest dana stizale pretnje da će biti ubijen, piše podgorička Pobjeda, pozivajući se na neimenovane izvore.

RTCG prenosi navode lista da je Sinđelić to ispričao inspektorima Odeljenja bezbednosti Rožaje, gde je došao.

Sinđelić je i ranije u više navrata govorio da mu je bezbednost ugrožena na teritoriji Srbije i tvrdio da pritisci dolaze, kako je naveo, direktno od određenih bezbednosnih struktura.

RTCG podseća da je još tokom suđenja, odbrana optuženih osporavala Sinđelićev kredibilitet, tvrdeći da je reč o osobi koja nije pouzdana, da radi za razne strane službe i da je kompletna negova priča o pripremi državnog udara u Crnoj Gori montirana.

Viši sud u Podgorici je, nakon višemesečnog ispitivanja, prihvatio ključne iskaze njegovog svedočenja, koji su, kako navodi taj medij, potvrđeni dokazima iz istrage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: