Ipak nisu "procurili", sutra polaganje kombinovanih testova VIDEO

Fotografije kombinovanih testova koje su se pojavile na društvenim mrežama su lažne, testovi za polaganje tog dela male mature nisu "procurili" u javnost.

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.06.2019.

12:58

Ipak nisu
Ilustracija: Deposit photos/luminastock

Zato će sutra, kako je i predviđeno, biti održano polaganje kombinovanih testova, rečeno je za Tanjug u Ministarstvu prosvete.

Fotografije kombinovanih testova koje su se pojavile na društvenim mrežama su lažne, prema tome testovi za polaganje tog dela male mature nisu "procurili" u javnost, pa će sutra kako je i predviđeno, biti održano polaganje kombinovanih testova, rečeno je za Tanjug u Ministarstvu prosvete.

"Sve te fotografije su lažne. Radi se o testovima iz ranijih godina i to je provereno sa Zavodom", rekla je pomoćnica ministra u Ministarstvu prosvete Vesne Nedeljković.

Sa testom iz srpskog jezika, koji su osmaci polagali juče, sve je u redu, navela je Nedeljkovićeva i dodala da će osmaci zadatke iz matematike rešavati u četvrtak 20. juna.

Na pitanje da li postoji mogućnost da bude poništena mala matura, kao što je to bilo 2013. godine, rekla je da nema razloga za to. "Nema razloga za to. To bi unelo dodatni nemir i mislim da je svako pozivanje na tu vrstu ponašanja neodgovorno", rekla je ona.

Ministar prosvete Mladen Šarčević jutros je potvrdio da je test iz matematike, koji je osmaci trebalo da polažu danas, "procurio" u javnost i da se to dogodilo u "nekoj" školi. Polaganje tog testa odloženo je za četvrtak 20. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: