Skotu je žao "svake civilne žrtve i svakog nevinog čoveka koji je stradao u bombardovanju"

Varvarin -- Ambasador Kajl Skot poručio u Varvarinu da mu je žao svake civilne žrtve, i svakog nevinog čoveka koji je stradao u bombardovanju.

Izvor: RTS
Podeli
Tanjug, Andrej Pap
Tanjug, Andrej Pap

U Obrežu, najvećem selu varvarinske opštine, sa oko 3.500 stanovnika, otvoren je vrtić koji će pohađati pedesetak predškolaca iz ovog mesta, preneo je RTS.

Za prvi seoski vrtić opština Varvarin obezbedila je lokaciju i komunalne priključke, a Evropska komanda vojske SAD investirala je u objekat oko 250.000 dolara.

Čitav projekat realizovala je Kancelarija za bilateralne odnose pri američkoj ambasadi u Beogradu kroz program humanitarne pomoći američke vlade.

Svečanom otvaranju vrtića prisustvovao je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

"Ja sam tu danas, u stvari, prvi put. Znam da ova opština nosi jednu tugu istorije. I to isto se sećamo danas, jer pre 20 godina je bio jedan strašan dan, jedna od najvećih grešaka kampanje 1999. godine‚ kada su stradali nevini ljudi u ovoj opštini", rekao je Skot.

Građanima Varvarina je poručio da mu je žao za svaku civilnu žrtvu, nevinog čoveka koji je stradao u bombardovanju.

"Kao što je nama žao i svih drugih koji su stradali tog dana, te godine i te decenije u ovom području. Ne možemo mi da krenemo sad natrag, taj dan se desio i moramo da idemo korak po korak napred, ciglu po ciglu napred, da izgradimo novu budućnost, nove odnose, nova prijateljstva", zaključio je Skot.

strana 1 od 143 idi na stranu