Rohani: Ostalo je malo vremena, ključna uloga Francuske

Iranski predsednik Hasan Rohani, nakon sastanka sa novim ambasadorom Francuske u Iranu, smatra da Francuska može da pomogne u očuvanju nuklearnog sporazuma.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.06.2019.

13:27

Rohani: Ostalo je malo vremena, ključna uloga Francuske
EPA/VIKTOR KOROTAYEV

Rohani je rekao da propast nuklearnog sporazuma ne bi bila u interesu niti regiona niti sveta.

Iranski predsednik smatra da je ostalo malo vremena da Evropa spasi međunarodni nuklearni sporazum sa Teheranom nakon povlačenja Vašingtona, ali da Francuska može odigrati ključu ulogu.

''Presudan je trenutak, a Francuska još uvek može da radi sa drugim potpisnicima sporazuma i odigra istorijsku ulogu kako bi sačuvala sporazum u ovom veoma kratkom vremenskom periodu", rekao je Rohani tokom sastanka sa novim ambasadorom, prenosi Rojters.

Ranije danas portparol iranske nuklearne agencije izjavio je da će Iran već 27. juna premašiti dozvoljenu količinu proizvedenog uranijuma, na šta ga je obavezivao upravo nuklearni sporazum iz 2015, koji je pod znakom pitanja od kako je američki predsednik Donald Tramp povukao Ameriku iz njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: