Nišani: Rama je odgovoran za krizu u Albaniji

Bivši albanski predsednik, Bujar Nišani, smatra da je sadašnja situacija u Albaniji kritična i za to krivi aktuelnog premijera Edija Ramu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.06.2019.

12:30

Nišani: Rama je odgovoran za krizu u Albaniji
EPA/ VALDRIN XHEMAJ

U intervjuu za ‘’Kosova pres’’ bivši albanski predsednik je ocenio da je neravnoteža vladajućh institucija dovela do krize.

"Neravnoteža između vladajućih institucija u Albaniji dovela je zemlju do velike institucionalne, političke i ekonomske krize kakvu do sada nismo imali i svako potcenjivanje odgovornosti može da dovede do opasne situcije", rekao je.

On kaže da su organizovani kriminal i korupcija postali deo politike zemlje, zbog čega je, kako je naveo, zemlja blokirana u evropskim integracijama. Smatra da je krivac za takvog stanja aktuelni premijer Edi Rama.

"Albanija je danas unazađena država u kojoj aktuelna politička klasa ugrožava slobodu kretanja naroda", istakao je Nišani.

Bujar Nišani je bio predsednik Albanije od 2012. do 2017. godine. Tokom njegovog mandata bio je fokusiran na EU integracije zemlje, izazove sa migracijom, kao i na borbu protiv radikalizacije.

Opozicija u Albaniji najavila je novi protest za 21. jun i nastavak bojkota lokalnih izbora koji je aktuelni predsednik Ilir Meta odložio, ali je premijer Rama nastavio sa izbornom kampanjom, naglašavajući da će izbori biti održani 30. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: