Dodik: RS neće pristati na članstvo u NATO, Rusi uvek pomognu

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska sledi Srbiju i da neće pristati na članstvo u NATO.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.06.2019.

13:02

Dodik: RS neće pristati na članstvo u NATO, Rusi uvek pomognu
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

On je u Budimpešti na sastanku sa predstavnicima Srba u Mađarskoj istakao daje NATO bombardovanje Srpske i Srbije ostavilo posledice i ukazao na to da je došlo do povećanja broja malignih bolesti i kod dece, prenosi RTRS.

Dodik je podsetio da je u Banjaluci napravljena roditeljska kuća za boravak dece koja dolaze na lečenje i njihovih roditelja.

“Ne govorimo da treba stvarati neprijateljstvo, ali ne možete očekivati da ja i ljudi prihvatimo NATO”, poručio je Dodik.

Ističući da Republika Srpska ima stabilnu vlast, za razliku od ostatka BiH, Dodik je rekao da je Srpska jedina koja može da funkcioniše u BiH i da je samoodrživa.

On je istaka dobre veze Srpske sa Rusijom i podsetio da je Rusija sprečila donošenje rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici u Savetu bezbednosti.

“Rusi uvek pomognu u SB UN, jer visoki predstavnik uvek u svom izveštaju kao krivce označi Republiku Srpsku i Milorada Dodika. Rusija je član PIK-a, tela koje okuplja ambasadore koji su se nametnuli kao mesto odluka, iako nisu u Dejtonskom sporazumu”, dodao je on.

Dodik je predstavnicima Srba rekao i da je Srpska odbila da pravi migracione centre na svojoj teritoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: