Pohvale za civilno vazduhoplovstvo, Srbija peta u Evropi

Srbija je na 5.mestu u Evropi i na 14. mestu u svetu po stepenu primene propisa i preporučene prakse Međunarodne organizacija za civilno vazduhoplovstvo (ICAO).

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.06.2019.

17:20

Pohvale za civilno vazduhoplovstvo, Srbija peta u Evropi
Foto: DCV

Ovo je saopštio Direktorat civilnog vazduhoplovstva.

ICAO je zvanično potvrdila da je stepen usaglašenosti sistema civilnog vazduhoplovstva u Srbiji 93,3 odsto, što predstavlja poboljšanje od 26,9 procenata u odnosu na proveru koja je obavljena 2009. godine.

"Postignuti rezultat je još jedan dokaz odličnog rada svih vazduhoplovnih subjekata u Srbiji, predvođenih Direktoratom civilnog vazduhoplovstva", piše u saopštenju.

Provera ICVM (ICAO Coordinated Validation Mišion), sprovedena od 19. do 26. marta 2019. godine, jeste ICAO koordinirana misija za verifikaciju i podrazumeva aktivnost koju ICAO sprovodi u državi clanici i tokom koje eksperti iz te međunarodne organizacije prikupljaju i procenjuju dokaze koje je dostavila država, a odnose se na sprovođenje prihvaćenih korektivnih akcionih planova - CAP (Corrective Action Plans).

Direktorat podseća da je tokom ICAO provere 2009. godine utvrđeno 182 nalaza koji su se odnosili na nedostatak implementacije kritičnih elemenata državne funkcije nadzora, što je rezultiralo ukupnom ocenom od 66,4 odsto sistema civilnog vazduhoplovstva u Republici Srbiji.

"Deset godina kasnije rezultat Direktorata civilnog vazduhoplovstva i Republike Srbije dokaz je kontinuirano dobrog rada zahvaljujući čemu Srbija ima visoku poziciju na listi ICAO", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: