Bogoljub Karić opet predsednik PSS, a on ima svoj predlog rešenja za Kosovo

Bogoljub Karić je u nedelju na Izbornoj skupštini ponovo izabran za predsednika Pokreta snaga Srbije, saopšteno je iz te stranke.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.06.2019.

08:38

Bogoljub Karić opet predsednik PSS, a on ima svoj predlog rešenja za Kosovo
Foto: B92.net

Zbog poslovnih obaveza on nije mogao da prisustvuje sednici, ali je uputio predlog za rešavanje problema Kosova i Metohije po kome bi Evropska unija istovremeno i preko reda trebalo da primi sve dr\ave Balkana, koje još nisu članice, a čime bi se, kako smatra, izbegle sve konfrontacije, navodi se u saopštenju.

Na Izbornoj skupštini istaknuto je da je Srbija bila i da će ostati zemlja mira, da je Pokret svestan da se sudbina države "lomi" na Kosmetu, ali i da se nikada ne smemo odreći svoje postojbine.

Za zamenika Pokreta ponovo je izabran narodni poslanik Dragomir J. Karić.

Supruga Bogoljuba Karića i narodna poslanica Milanka Karić podsetila je na ono sa čim se Pokret suočavao tokom 15 godina od osnivanja i istakla da je PSS - BK iz svega izašao još jači i ujedinjeniji.

Takođe, navedeno je da je cilj PSS - BK da Srbija postane država socijalne pravde, da se zaustavi pad nataliteta, unapredi poljoprivreda u Vojvodini.

"Nudimo program jake, moderne, ekonomski i tehnološki razvijene Srbije, ali i Srbije koja neće zaboraviti žrtve na Košarama i Paštriku, kao što naši preci nisu zaboravili ni Cer, ni Kolubaru, ni Kajmakčalan. Naš cilj je da Srbija ne bude ničija već svoja, da bude cenjena država u porodici evropske zajednice naroda. Srbiji nisu potrebni gospodari, već sluge naroda", naglašeno je u programu PSS - BK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: