Tramp kod Sija pokreće pitanje ljudskih prava u Hongkongu?

Donald Tramp pokrenuće pitanje ljudskih prava u Hongkongu na mogućem sastanku sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom na samitu G20 u Japanu, rekao je Majk Pompeo

Izvor: B92

Nedelja, 16.06.2019.

23:00

Tramp kod Sija pokreće pitanje ljudskih prava u Hongkongu?
Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

"Siguran sam da će to biti među pitanjima o kojima će razgovarati", kazao je Pompeo u intervjuu za Foks njuz.

U međuvremenu vlada u Hongkongu izvinila se zbog zakona o izručenju u Kinu koji je izazvao masovne proteste prošle nedelje.

U saopštenju se navodi da su nedostaci u radu vlade doveli do suštinskih kontroverzi i nesuglasica u društvu izazvavši razočaranje i ogorčenje među ljudima.

Predsednica vlade Keri Lam izvinila se građanima Hongkonga za to i obećala da će prihvatiti kritike i raditi na poboljšanju u službi građana.

Ona je juče saopštila da je odloženo usvajanje predloga zakona koji bi omogućio izručenje osumnjičenih Kini radi suđenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: