Supruga premijera Netanjahua kažnjena za zloupotrebu državnih fondova

Supruzi premijera Izraela Benjamina Netanjahua, Sari Netanjahu izrečena je danas novčana kazna od oko 15.000 dolara za zloupotrebu državnih fondova.

Izvor: B92

Nedelja, 16.06.2019.

15:48

Supruga premijera Netanjahua kažnjena za zloupotrebu državnih fondova
Foto: EPA-EFE/DEBBIE HILL

Jerusalimski okružni sud je prihvatio sporazum o priznanju krivice koji je ona potpisala sa tužilaštvom povodom optužbi da je zloupotrebila oko 100.000 državnog novca na preskupa jela.

Kancelarija državnog tužioca je navela da će supruga premijara platiti dodatne kazne kako bi se zatvorio slučaj u kojem se optužuje da je naručivala jela iz luksuznih restorana iako je u zvaničnoj rezidenciji bio za stalno zaposlen kuvar. Sara Netanjahu je optužena za prevaru i zloupotrebu poverenja prošle godine.

Na osnovu sporazuma je priznala manje optužbe i smanjila prekomerne troškove na 50.000 dolara.

Premijer Izraela Netanjahu suočen je sa pretnjom optužnice za odvojene slučajeve korupcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: