Linta: Diplomatskom ofanzivom sprečiti namere Podgorice

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta uputio je podršku proglasu sa jučerašnjeg Sabora SPC u Podgorici.

Izvor: B92

Nedelja, 16.06.2019.

20:50

Linta: Diplomatskom ofanzivom sprečiti namere Podgorice
Foto: Screenshot/B92

Istovremeno je pozvao srpsko Ministarstvo spoljnih poslova da povede snažnu diplomatsku ofanzivu i informiše sve značajne međunarodne faktore sa namerama Vlade Crne Gore da otme svetinje i crkvenu imovinu Srpske pravoslavne crkve.

Srbija, kako kaže Linta, ima nacionalnu, ustavnu i moralnu obavezu da brine o Srbima u Crnoj Gori i da konkretno pomogne da se poštuju njihova nacionalna prava, kao i da aktivno pomogne SPC u odbrani svojih svetinja i zakonskih prava.

"Svakom razumnom čoveku je apsolutno jasno da je predlog zakona o slobodi veroispovesti suštinski usmeren protiv SPC u Crnoj Gori s ciljem otimanja hramova i pljačke crkvene imovine i predaje nepriznatoj tzv. Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi", naglasio je Linta u pisanoj izjavi.

Smatra da je sa ovog sabora poslata snažna i nedvosmislena poruka režimu Mila Đukanovića da će narod zajedno sa svojim arhijerejima, sveštenstvom i monaštvom čuvati, obnavljati i braniti svoje svetinje ako Vlada Crne Gore iz dalje procedure ne povuče "sramni, antievropski i anticivilizacijski" Predlog zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: