LGBT organizacija: Parada ponosa u subotu, 29. juna u Beogradu

Gej-lezbejski info centar (GLIC) najavio je da će u subotu, 29. juna organizovati petu po redu paradu "Ponos Srbije" u Beogradu.

Izvor: Beta

Nedelja, 16.06.2019.

12:55

LGBT organizacija: Parada ponosa u subotu, 29. juna u Beogradu
Ilustracija: Depositphotos/marcbruxelle

Kako se navodi, sa ove parade će "LGBTI osobe i njihovi prijatelji pozvati na hitno pravno regulisanje istopolnih partnerstava i povećanje budžetskih davanja za rad LGBTI organizacija civilnog društva".

Organizatori su u saopštenju najavili da će tokom šetnje centrom Beograda zatražiti i "sistemsku depatologizaciju trans identiteta i povećanje dostupnosti hormonske terapije" kao i "senzibilizaciju zaposlenih u javnim institucijama za rad sa LGBTI osobama".

Skup pod sloganom "Borba još uvek traje – Pridruži se" počeće u 11 časova u Pionirskom parku.

Manifestacijom će kako se navodi, biti obeleženo 50 godina od Stonvolske pobune, kada se 1969. godine LGBT zajednica u Njujorku pobunila protiv policijske torture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: