Baša: Rama nam je objavio rat, moramo zaštititi zemlju

Lider albanske opozicije Ljuljzim Baša je rekao da im je albanski premijer Edi Rama "objavio rat" i da oni moraju da zaštite zemlju, građane i ustav.

Izvor: Tanjug

Subota, 15.06.2019.

18:45

Baša: Rama nam je objavio rat, moramo zaštititi zemlju
Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

"Naše pravo je da odgovorimo po svaku cenu i sa svim sredstvima. Neće biti izbora bez opozicije. To je kriminal, posebno u uslovima nove odluke predsednika“, naglasio je Baša, prenosi portal a1on.

On je dodao da partijske strukture u kontinuitetu održavaju susrete sa građanima kojima se, kako je kazao, objašnjava da "Rama sprovodi državni udar".

"To je nacionalna opasnost i mora odmah da se zaustavi. Zemlja rizikuje da nam se vrati vizni režim, izolacija i represivni sistem putem hapšenja", poručio je Baša.

Ujedinjena albanska opozicija danas je najavila sledeći veliki "nacionalni protest" koji će biti održan sledećeg petka u 20 časova.

Člirim Gjata iz opozicione Demokratske partije rekao je da "organizatore protesta jedva zadržavaju građane da ne izlaze da protestuju svakog dana".

Lokalne strukture opozicionih stranaka svakodnevno organizuju proteste u mestima i gradovima gde se održavaju predizborni mitinzi vladajuće koalicije, na kojima učestvuje i premijer Rama.

Vladajuća koalicija nastavlja sa izbornom kampanjom za lokalne izbore koji su bili predviđeni za 30. juna, i pored toga što ih je albanski predsednik Iljir Meta odložio.

Rama je kritikovao Metu zbog odluke o odlaganju izbora, rekavši da šef države doživljava albanski ustav kao "šolju za kafu i predviđanje budućnosti".

Rama je poručio da će, i pored odluke Mete o odlaganju izbora, lokalni izbori biti održani 30. juna i da ih opozicija ne može sprečiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: