Apostolova: Najbolje rešenje za nastavak dijaloga je ukidanje taksi

Šefica kancelarije EU u Prištini Natalija Apostolova izjavila da je najbolje rešenje za nastavak dijaloga Beograda i Prištine ukidanje taksi.

Izvor: B92

Petak, 14.06.2019.

10:09

Apostolova: Najbolje rešenje za nastavak dijaloga je ukidanje taksi
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Apostolova je za RTK2 podsetila da su uvođenjem taksi prekršeni sporazum Cefta i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Ona je navela da dijalog nije suspendovan, ali da je svakako u problemu i dodala da se sada traži izlaz iz te situacije kako bi se obe strane vratile za pregovarački sto.

“Da bi se nastavio dijalog mora doći do povlačenja takse i mora biti političke volje da se dodje do obostrano prihvatljivog rešenja” , rekla je Apostolova.

Ona angažovanje Nemačke i Francuske vidi kao podršku nastavku dijaloga, koja je, kako kaže dobrodošla, ako će dati rešenje.

Komentarišući najave predstavnika privremenih institucija u Prištini da neće dozvoliti formirnje Zajednice srpskih opština, Aposolova je rekla da je nemoguće eliminisati ono što je dogovoreno i dodala da obe strane imaju obavezu da sprovedu odredbe Briselskog sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: