Predsedniku privrednog suda dve i po godine zatvora

Beograd -- Specijalni sud u Beogradu osudio na dve i po godine zatvora bivšeg predsednika Privrednog suda u Zaječaru Gorana Krstića zbog primanja mita i trgovine uticajem.

Izvor: Tanjug
Podeli
Jan
Jan

Sud mu je izrekao i meru zabrane vršenja delatnosti od pet godina.

Ovo je prvostepena presuda na koju pravo žalbe Apelacionom sudu imaju i tužilaštvo za organizovani kriminal i osuđeni.

Bivši predsednik opštine Bor Branko Rankić ranije je u ovom slučaju osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaključio sa tužilaštvom.

Oni su bili uhapšeni u decembru 2016. godine.

Kako je ranije sapšteno, sumnja se da je Krstić zloupotrebom položaja predsednika suda koristio stvarni uticaj prema upravniku preduzeća u stečaju "Polet"“, Ivici Stojkoviću, kako bi omogućio kupovinu "Poleta“" bivšoj direktorki tog preduzeća, Danojli Matijašević putem nagodbe.

Krstić je, kako se sumnja, za tu uslugu tražio nagradu od 10.000 evra preko bivšeg predsednika opštine Bor Branislava Rankića, koji je posredovao u komunikaciji između Krstića i Matijaševićeve.

Krstić je uhapšen 9. decembra 2016. godine u kafiću "Triton”" u Zaječaru.

Tada je Danojla Matijašević u dogovoru sa policijom donela novac za Krstića u iznosu od 10.000 evra i predala mu ispod stola.

Mediji su preneli da je taj novac izdvojen iz operativnog fonda MUP-a, koji je kasnije u njega i vraćen, a cela akcija je bila snimljena policijskim, kao i bezbednosnim kamerama kafića.

strana 1 od 98 idi na stranu