Maršal: Vučić nije jedan od onih koji su za zamrznut konflikt

U Srbiji postoje ultranacionalisti koji žele da kosovski problem ostane zamrznut konflikt, ali Aleksandar Vučić nije jedan od njih, kaže Tim Maršal.

Izvor: B92

Petak, 14.06.2019.

20:20

Maršal: Vučić nije jedan od onih koji su za zamrznut konflikt
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Bivši urednik "Skaj njuza" pojasnio je stavove iznete u britanskom besplatnom listu "Siti A.M." namenjenom poslovnim ljudima, koji se distribuira na području Londona.

Maršal ističe da je činjenica da kosovski problem nije rešen ni 20 godina od sukoba, ali da za to u svom autorskom članku nije nikog direktno okrivio.

"Napisao sam da kosovski problem ni nakon 20 godina nije rešen i ne krivim nikoga za to", kazao je Maršal za Tanjug.

On je istakao da ni ne smatra da je aktuelna srpska vlast za zadržavanje "zamrznutog konflikta", jer vidi, kako je istakao, da se zalaže za postizanje mirnog rešenja.

Maršal kaže da u Srbiji, kako je i napisao u članku, postoje ultranacionalisti koji žele da konflikt ostane zamrznut, ali da predsednik Aleksandar Vučić nije jedan od njih.

Upitan koje rešenje on smatra dobrim predlogom za kosovski problem, Maršal kaže da nije na njemu da predlaže rešenja, ali da je dijalog jedan put ka tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: