Mediji: Autobus s KiM gađan kod Beograda, nema povređenih

Na autobusu s KiM razbijeno je vetrobransko staklo u blizini Beograda, pošto je gađan čvrstim predmetima, niko nije povređen, prenosi portal Gazetaexpress.com.

Izvor: Beta

Četvrtak, 13.06.2019.

14:16

Mediji: Autobus s KiM gađan kod Beograda, nema povređenih
Ilustracija: depositphotos/krivosheevv

Autobus je nastavio putovanje ka Sloveniji.

Kosovsko ministarstvo inostranih poslova izrazilo je duboku zabrinutost zbog napada na autobus koji se dogodio sinoć, i ponovilo poziv građanima tzv. Kosova da izbegavaju putovanje kroz Srbiju.

"Zabrinuti smo zbog napada na sve što se kreće s Kosova kroz tu susednu zemlju, a ti napadi već pokazuju sve veći potencijal da ugroze živote naših građana", navodi se u odgovoru ministarstva za portal Gazetaexpress.com povodom napada na autobus.

Ministarstvo piše da čeka informacije koje organi bezbednosti i reda u Srbiji "namerno odlažu želeći da minimiziraju taj politički motivisani incident".

"Ministarstvo spoljnih poslova je uznemireno činjenicom da institucije Evropske unije ne reaguju ni na jedan od ovih događaja, jer nisu reagovale na kampanju Srbije protiv Kosova i njegovih građana. Ovom prilikom ponovo pozivamo naše građane da maksimalno izbegavaju prolazak kroz tu zemlju koja ne prestaje da neguje mržnju i napade na Republiku Kosovo", piše kosovsko ministarstvo.

Pre nekoliko dana, kosovsko ministarstvo je pozvalo građane da izbegavaju putovanje kroz Srbiju jer "Srbija više nije teritorija koja obezbeđuje minimalnu sigurnost za njihov fizički i pravni integritet".

To saopštenje ministarstva usledilo je nakon nedavnih hapšenja građana tzv. Kosova tokom proputovanja kroz Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: