Slavlje u Prištini bez "nepoželjnih"

Kako piše prištinska štampa, na manifestaciju povodom obeležavanja 20 godina od ulaska prvih NATO trupa na kosovsku teritoriju, nisu bili pozvani svi.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.06.2019.

07:29

Slavlje u Prištini bez
Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Svečanosti su prisustvovali nekadašnji i sadašnji američki zvaničnici Metju Palmer, Bil Klinton, Medlin Olbrat i Vesli Klark, ali ne i lideri najuticajnijih opozicionih stranaka, jer nisu ni bili pozvani, piše prištinska Gazeta Expres.

Iz najuticajnije opozicione DSK kažu da kosovski predsednik Hašim Tači nije pozvao lidera tog saveza Isu Mustafu.

Expres piše da na ceremoniji obeležavanja nije bio ni Aljbin Kurti, lider Pokreta Samoopredeljenje, a iz tog pokreta su saopštili da su manifestacijama prisustvovala dvojica njihovih poslanika Valon Ramadani i Ali Lajci.

Portparol DSK Besian Mustafa potvrdio je za Expres da Mustafa nije prisustvovao jer nije bio ni pozvan.

„Nismo dobili poziv za današnju ceremoniju. Gospodin Mustafa nije bio pozvan ni kao predsednik ni kao bivši premijer. Mi nismo hteli da pokrećemo tu temu zato što su obeležavanju prisustvovali stranci. Ali nismo dobili poziv”, rekao je Besian Mustafa.

Kurti je, piše ovaj medij, u trenutku dok se održava ceremonija govorio na konferenciji za novinare sazvanu povodom 14 godina od osnivanja Pokreta Samoopredeljenje.

Obeležavanju je prisustvovao predsednik opozicione Socijaldemokratske partije i gradonačelnik Prištine, Špend Ahmeti, kojeg je Tači, kako se navodi, spomenuo na početku svog obraćanja.

Inače, ceremoniji u Prištini je prisustvovali osam nekadašnjih i aktuelnih američkih zvaničnika, zatim albanski predsednik i premijer Iljir Meta i Edi Rama, kao i nekadašnji hrvatski predsednik Stjepan Mesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: