Hrvatska: Pojačan pritisak nezakonitih migracija

Hrvatska je i u prošloj godini bila izložena pojačanom pritisku nezakonitih migracija, koji je osim granice sa Srbijom, usmeren i na granicu s BiH.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.06.2019.

15:02

Hrvatska: Pojačan pritisak nezakonitih migracija
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

To je rekao ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović na današnjoj sednici vlade, predstavljajući izveštaj o sprovođenju Strategije integrisanog upravljanja granicom za 2018. godinu.

"Ovakav pritisak zahtevao je potpuni angažman granične policije na područjima koja su bila najranjivija”, rekao je Božinović.

On je naveo da se zbog svega toga intenzivno sprovodi obuka policajaca i da je oko 2.800 ljudi prošlo različite vidove obuke na Policijskoj akademiji.

Dodao je da je policja nabavila 60 terenskih vozila, 65 ručnih termovizijskih uređaja, 100 prenosnih kamera kratkog dometa i druge opreme.

Božinović je naveo da su ulazna mesta na granici s BiH uređena u skladu sa preporukama šengenske evaluacije i sporazumom s BiH o pograničnom prometu i da su na ukupno 51 prelaznom mestu duž cele granice, u zavisnosti od lokacije i njenih terenskih specifičnosti, postavljene ručno-podizne rampe, stubovi sa lestvama za montažu nadzornih kamera MUP-a i betonske prepreke.

Trenutno su na 19 lokacija instalirane stacionarne kamere - 12 na granici sa Srbijom i sedam na granici s BiH, naveo je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: