Podgorica: Đurđiću šest meseci kućnog zatvora

Viši sud u Podgorici prihvatio sporazum o priznanju krivice, koji je bivši izvršni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić potpisao sa Specijalnim tužilaštvom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.06.2019.

12:46

Podgorica: Đurđiću šest meseci kućnog zatvora
Christopher Furlong/Getty Images/Ilustracija

Sporazumom je predviđeno da za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju Đurđić bude osudjen na šest meseci kućnog zatvora, prenosi RTCG.

Protiv Đurđića i odbeglog biznismena Duška Kneževića u slučaju Kaspia ranije je podignuta je optužnica koju je Viši sud 20. maja potvrdio zbog osnovane sumnje da su nezakonito izdali garancije Atlas banke na iznos od 12,5 miliona evra.

Kneževiću je prethodno vlasnik Kaspia Properti isplatio 12,4 miliona evra za hotel Princes, medjutim ta kupoprodaja nikada nije finalizovana.

Kaspia je aktivirala garancije Atlas banke i na sudu dobila svoj novac, dok Knežević milione koje je uzeo nikada nije vratio banci, navodi RTCG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: