Novac dobijen za duševnu bol zbog NATO bombardovanja moraju da vrate

Podgorica -- Porodice u Murinu koje su dobile odštetu na ime duševnog bola zbog gubitka članova porodice u NATO bombardovanju moraće da vrate novac.

Izvor: Tanjug
Podeli
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija

Presuda Vrhovnog suda po tužbi porodica žrtava NATO bombardovanja u Murinu postala je pravosnažna, pa će oštećeni morati da vrate novac koji im je država isplatila na ime duševnih bolova koje trpe zbog gubitka članova porodica, prenela je RTCG.

Nakon što je Vrhovni sud odbio tužbeni zahtev zbog navodne zastarelosti, prvostepeni i drugostepeni sud samo je prepisao obrazloženje i doneo odluku o povraćaju novca, odnosno takozvanom protivizvršenju.

Prvostepenom presudom, koju je potvrdio Viši sud, porodice su dobile naknadu, a posle toga usledila je revizija po kojoj je Vrhovni sud preinačio presudu i tužbu odbio kao neosnovanu zbog zastare.

Tuženi u ovom predme bili su država Crna Gora, MUP, Ministarstvo odbrane i Uprava policije.

Reč je o prvoj presudi po tužbama kojom je porodici pokojnog Manojla Komatine na ime duševnog bola za pet članova porodice dosudjen novčani iznos od 69 hiljada evra.

Pravni zastupnik porodica žrtava NATO Velija Murić u tužbi je naveo da je u NATO bombardovanju tadašnje SRJ, između ostalih gradova i objekata kao odabranih ciljeva, stradala i crnogorska varošica Murino.

strana 1 od 148 idi na stranu