Naljutili se na ruskog ambasadora i nisu došli na prijem

Na prijem povodom obeležavanja Dana Rusije, koji je u utorak u hotelu "Hilton" organizovala ruska ambasada u Podgorici, nisu došli lideri Demokratskog fronta.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.06.2019.

09:34

Naljutili se na ruskog ambasadora i nisu došli na prijem
Foto: Deposit photos/Alexander Mils

"Pobjedi" je iz Demokratskog fronta nezvanično saopšteno da su Andrija Mandić i Milan Knežević dobili poziv za prijem, ali da su, zbog nekorektnog odnosa ruskog ambasadora u Podgorici Sergeja Gricaja, odlučili da ne prisustvuju toj svečanosti.

Mandić i Knežević Gricaju zameraju to što ih, od kada je Specijalno tužilaštvo protiv njih pokrenulo postupak zbog pokušaja terorizma na dan izbora 2016. godine, nijednom nije posetio u stranačkim prostorijama.

"Pobjedi" je iz DF-a nezvanično rečeno da iz istih razloga prijemu povodom obeležavanja Dana Rusije nisu prisustvovali ni prošle godine.

Hladni odnosi DF-a i ruske ambasade nastavljeni su i nakon prvostepenih presuda u slučaju pokušaja terorizma, kada se ruska ambasada nije oglašavala bez obzira na to što su njeni državljani Aleksandar Popov i Eduard Šišmakov osuđeni na ukupno 27 godina zatvora.

Dan Rusije, koji se obeležava 12. juna, jedan je od najvažnijih državnih praznika u toj zemlji.

Tog dana 1990. godine održan je prvi Kongres narodnih poslanika Ruske Sovjetske Federativne Socijalističke Republike, na kojem je bila doneta deklaracija o državnom suverenitetu Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: