Dron iz Libana uleteo u vazdušni prostor Izraela

Mali dron iz Libana prodro je danas u vazdušni prostor Izraela, zbog čega su uzleteli izraelski borbeni avioni, saopštila je izraelska vojska.

Izvor: Beta

Sreda, 12.06.2019.

14:31

Dron iz Libana uleteo u vazdušni prostor Izraela
Ilustracija: depositphotos/conceptw

Takođe je navedeno da se letelica ubrzo vratila na libansku teritoriju.

“Pre nekoliko trenutaka vojnici IDF (Izraelskih odbrambenih snaga) su primetili dron sa libanske teritorije koji je ušao u vazdušni prostor države Izrael i onda se vratio na libansku teritoriju. Dron su pratili vojnici”, piše u saopštenju.

Dogodilo se to nekoliko sati nakon što je Izrael navodno ciljao mesta u Siriji koje kontroliše libanski ekstremistički Hezbolah.

Sirijski i libanski mediji su izvestili da je meta napada pred zoru bila infrastruktura u području Tel al-Hara.

Izraelski mediji navode da su pripadnici Hezbolaha, saveznika Irana, uveliko prisutni u južnom Libanu uprkos rezoluciji UN na osnovu koje bi trebalo da se drže podalje od tog područja.

Izrael je ranije nekolko puta optužio Iran za dronove koji su uleteli u izraelski vazdušni prostor iz susedne Sirije. U februaru prošle godine oborena je jedna letelica za koju je rečeno da je naoružani iranski dron.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: