Napad Jemena na Sudijsku Arabiju

Rijad -- Dvadesetšest civila povređeno je danas u raketnom napadu jemenskih pobunjenika na aerodrom Abha na jugozapadu Saudijske Arabije.

Izvor: Beta
Podeli

To je saopštila koalicija predvođena Saudijcima, koja vojno interveniše u Jemenu. S druge strane, jemenski pobunjenici Huti pre toga su saopštili da su gađali aerodrom krstarećom raketom.

Portparol kaolicije koja se bori protiv pobunjenika, saudijski pukovnik Turki al Maliki rekao je da saudijske vlasti još nisu utvrdile koja vrsta projektila je upotrebljena u napadu, prenosi Frans pres.

Al Maliki je rekao da je raketa pogodila deo aerodroma za dolaske, prenela je saudijska televizija Al Ekabrija. On je rekao da su tri žene i dvoje dece među 26 povredjenih u napadu. Osmoro je prebačeno u bolnicu a ostali imaju manje povrede.

Aerodrom se nalazi na jugozapadu Saudijske Arabije na granici sa Jemenom.

Saudijska Arabija je u ratu protiv jemenskih Hutija, saveznika Irana, od 2015. odine. Saudijska Arabija optužuje Iran da naoružava pobunjenike, što Iran demantuje, prenosi AP.

Napad se podudario sa današnjim očekivanim dolaskom japanskog premijera u Iran da posreduje između Teherana i Vašingona oko rastućih tehniza u Zalivu.

strana 1 od 462 idi na stranu