Kolinda rekla da bi ponovo zvala Vučića u Zagreb i "bocnula" Srbiju

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović kaže da su joj mnogi prigovarali što je pozvala predsednika Srbije u posetu Hrvatskoj ali da bi to ponovo uradila.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/David Fernandez
Foto: EPA-EFE/David Fernandez

Ona je dodala da otvorena pitanja, poput nestalih branitelja, ne mogu da čekaju da se "Srbija normalizuje kao država".

"Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali i opet bih to napravila. Roditelji nestalih branitelja nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizuje kao država", rekla je Grabar Kitarovićeva na predstavljanju knjige "Nestali u Domovinskom ratu 2", prenosi zagrebačka N1 televizija.

Ona je rekla da su konkretni pomaci neophodni za njenu posetu Srbiji, "ne kao uslov, već kao nešto što je potrebno", te u tom kontekstu podsetila da dokumenta koja je Vučić doneo u Zagreb nisu bila adekvatna.

"Nadam se da je Vučić iskren u tome i da će se naći barem određeni broj dosijea, jer sad je prošlo dosta vremena da nismo nikog pronašli", rekla je Grabar Kitarovićeva i dodala da veruje da je Vučić, za dokumente koja je doneo u Zagreb tokom prošlogodišnje posete, "mislio da su uredni".

"Ne verujem da bi dolazio u Zagreb i namerno se blamirao da je znao da nisu tačni", rekla je Grabar Kitarovićeva i najavila da će to pitanje pokrenuti i pred Generalnom skupštinom UN.

Nakon prošlogodišnje posete Vučića Hrvatskoj, hrvatska predsednica izjavila je da je Vučić doneo dokumente nestalih osoba koje su već identifikovane.

strana 1 od 148 idi na stranu