Određen pritvor osumnjičenima za napad na Srbe na Braču

Dvojici osumnjičenih za napad na sezonske radnike srpske nacionalnosti u Supetru određen je jednomesečan pritvor.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.06.2019.

13:06

Određen pritvor osumnjičenima za napad na Srbe na Braču
Ilustracija: depositphotos/patchamol

Njih dvojica su ponovo uhapšena u utorak zbog prekvalifikacije krivičnog dela koje im se stavlja na teret, prenosi hrvatski N1.

Sada im se na teret stavlja krivično delo zločina iz mržnje za koje je predviđena zatvorska kazna od jedne do osam godina.

Dvojica pritvorenih su učestvovala u napadu na sezonske radnike srpske nacionalnosti i vatrogasca koji je pokušao da im pomogne u Supetru.

Oni se sumnjiče da su "na naročito drzak i nepristojan način skupa s još, zasad, nepoznatim osobama fizički napali pet osoba starosti od 21 do 26 godina i doveli ih u ponižavajući položaj, čime su ostvarili obeležja krivičnog dela nasilničko ponašanje, a u vezi s krivičnim delom zločinom iz mržnje".

Dvojica osumnjičenih su uhapšeni u nedelju, u ponedeljak su pušteni, da bi u utorak ponovo završili iza rešetaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: