Jadranskim morem "šeta" morski pas: Viđen i kod Korčule. A da li je opasan? VIDEO

Nakon što se pre nekoliko dana kod Makarske pojavio morski pas, ista "morska neman" snimljena je i u Korčulanskom kanalu, prenosi Dalmacija danas.

Izvor: B92

Sreda, 12.06.2019.

08:24

Jadranskim morem
Foto: izanbar / depositphotos

'Pre dva dana objavili smo informaciju da je kraj Makarske snimljen morski pas mako (Isurus oxyrinchus), a ne neka druga vrsta. Jutros je opet snimljen u Korčulanskom kanalu", naveo je Pero Ugarković, saradnika Instituta za okeanografiju i ribarstvo u Splitu za portal Dalmacija danas.

Prema njegovim rečima, radi se o istom morskom psu a to se može videti po rezu koji se nalazi malo desno, između glave i dorzalne peraje. "Još jednom naglašavamo da nema razloga panici, radi se o nezreloj jedinki i vrsti koja nije agresivna", kazao je. Na pitanje da li je ta vrsta morskog psa opasna, on kaže: "U Mediteranu nema zabeleženih napada koji su neprovocirani, dok ih tropska mora imaju. Uopšteno je malo takvih napada. Velika većina tih napada su isprovocirani, na primer kada morskog psa ulove na udicu pa ga takvog snimaju kamerom ispod površine mora."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: