Ilija Dević štrajkuje glađu u pritvoru

Beograd, Novi Sad -- Investitor u Auto-transportno preduzeće Vojvodina Ilija Dević šesti dan štrajkuje glađu u pritvoru u Beogradu, nakon što je uhapšen u petak.

Izvor: Beta
Podeli

On je priveden zbog toga što se nije pojavio na ročištu u Višem sudu u Beogradu, prenele su ranije agencije.

Članica Upravnog odbora ATP Vojvodina Anđelka Dević, koja je i kćerka Iije Devića, kazala je agenciji Beta da njen otac ne uzima ni lekove i da je njegovo zdravlje ugroženo.

"Viši sud u Beogradu ne preduzima ništa, a morao je da zakaže ročište, da razmotri predlog o jemstvu koje je predloženo 6. juna, da razmotri žalbu na rešenje o pritvoru, koje je podneto 7. juna i još uvek nije stiglo pred Apelacioni sud, iako su to prioritetni predmeti. Mom ocu se na taj način povređuju osnovna ljudska prava", navela je Anđelka Dević.

Viši sud u Beogradu objavio je 5. juna na svom portalu da je izdao nalog za privođenje Devića, jer se nije pojavio na ročištu koje je trebalo da bude održano krajem prošle nedelje, iako je dostavio dokumentaciju da je bolestan i da zbog toga nije pristupio sudu.

Dević je na sudu već više od deset godina, a predmet ATP "Vojvodina" nalazi se u monitoringu Evropske unije, jer je jedini sa spiska od 24 sporne privatizacije u Srbiji gde je oštećen investitor, a ne država.

ATP Vojvodinu je Dević kupio na aukciji Agencije za privatizaciju 2004, ispunio je investicioni plan, proširio delatnost, uveo nove linije i zaposlio nove radnike.

Zaključio je ugovor sa tadašnjom gradonačelnicom Novog Sada Majom Gojković o izgradnji nove Međumesne autobuske stanice, taj objekat je završen, ali je nastao problem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 98 idi na stranu