Može li se dogoditi "Ukrajinski model" u Crnoj Gori? VIDEO

Namera Vlade Crne Gore da sve manastire i crkve podignute do 1918. godine prenese u državnu imovinu uznemirila je verske i političke duhove.

Izvor: Prva

Sreda, 12.06.2019.

10:52

Može li se dogoditi
Foto: Eillen_1981/Depositphotos/Ilustracija

Čak toliko da je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije poslao nedvosmislenu poruku: "Naše svetinje branićemo golim životima".

Da li je u najavi novi udar Podgorice na Srpsku pravoslavnu crkvu, koliko se predloženim nacrtom zakona prelazi crvena linija slobode veroispovesti i ugrožava položaj verskih zajednica, šta dokazuju tapije, ugovori o poklonu i zaveštanju, listovi nepokretnosti i druga dokumenta, samo su neka od pitanja za profesora doktora Dragomira Sanda, protojereja stavrofora i Draška Đenovića, verskog analitičara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: