Razmena vatre na Zapadnoj obali

Izraelske i palestinske snage razmenile su vatru na Zapadnoj obali u gradu Nablusu, a prema navodima palestinskih zvaničnika, jedan oficir je lakše povređen.

Izvor: Beta

Utorak, 11.06.2019.

14:51

Razmena vatre na Zapadnoj obali
EPA-EFE/ ALAA BADARNEH

Uprkos lošim političkim odnosima, ovakve situacije se retko događaju, jer Izrael i Palestinci održavaju blisku bezbednosnu saradnju na Zapadnoj obali, gde se i jedni i drugi bore protiv islamskog ekstremističkog Hamasa, rivala umerenijem Fatahu, koji još dominira na toj teritoriji.

Iako je izraelska vojska rekla da su vojnici primetili grupu naoružanih ljudi i da su tek kasnije shvatili da su to pripadnici palestinske bezbednosti, palestinske bezbednosne snage sumnjaju u istinitost tih navoda.

Portparol palestinskih bezbednosnih snaga Adnan Dmeiri je rekao da je Izrael znao "tačno" gde su stacionirane palestinske snage, optuživši Izrael da je vatra otvorena namerno, "iz političkih razloga".

Mediji su objavili da je vatra otvorena slučajno.

Izraelska vojska je najavila istragu, dok je Dmeiri rekao da su Palestinci odbili da se uključe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: