Gradonačelnica: Više se to neće ponoviti, moja reakcija normalna, ne strahujem od osvete

Supetar -- Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, u kome su u nedelju napadnuta četvorica sezonaca, veruje da se takvo nešto nikada više neće ponoviti u tom gradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/dbajurin
Ilustracija: Depositphotos/dbajurin

Pročitajte još:

Ko je gradonačelnica koja je Torcidi i Blajburgu rekla "ne"

"U Hrvatskoj sve manje nade za bilo šta, osim za kretene"

Uhapšeni zbog napada na Srbe na Braču već pušteni

Žestok odgovor zbog napada na Srbe na Braču FOTO

"Ko je od vas Srbin, ko je Srbin?": Četiri mladića pretučena na Braču

Nakon napada na četvoricu sezonaca, od koih su dvojica srpske nacionalnosti, Markovićeva je odlučila da zbog nasilja i govora mržnje ukine donaciju za Torcida kup i uskrati im sportske terene, a na pitanje hrvatskog portala 24 sata da li je neko pokušao da je odgovori od takvog poteza, odgovorila je odrečno.

"Ne, nije. Na to nemam šta više da dodam. Odluku sam donela i to je to. Nema nikakve daljnje komunikacije vezano oko toga", rekla je Markovićeva i dodaje da po zahtevu donaciju grada Supetra potpisuje ona i da je to u skladu s njenim ovlašćenjima.

"Kako sam potpisala odluku o donaciji, tako sam potpisala i onu o raskidu. To mi je prvo palo na pamet, jer grad Supetar ne može da podstiče takve manifestacije. Iako tučnjava nije bila na samom turniru, u napadu su učestvovali učesnici ili posetioci tog turnira", istakla je ona..

Upitana da li možda strahuje od eventualne osvete, odlučno odgovara da ne strahuje.

Smatra da je njena reakcija na taj incident bila normalna i da bi takve reakcije trebalo da dolaze od svih koji u državi obavljaju javne dužnosti - od načelnika, gradonačelnika, župana pa sve do premijera i predsednice, koji na najoštriji način i nedvosmisleno treba da osude ovakve događaje, bez ikakvih kalkulacija.

"Zna se ko preduzima mere i kakva je procedura u državu. Postoji policija, Državno tužilaštvo i na njima je da svoj posao odrade što je moguće bolje te da oni koji su učestvovali u napadu na sezonske radnike dobiju primerene kazne. Svi skupa o tom problemu treba što više da se priča, a svi javni funkcioneri takve napade treba javno i nedvosmisleno da osude", rekla je Markovićeva, inače, članica najuticajnije opozicione SDP.

strana 1 od 148 idi na stranu