Totalni obrt: Za opasnu situaciju i mogući sudar dva ratna broda krivi goli ruski mornari VIDEO

Tri dana nakon što je ruska pacifička flota optužila američki ratni brod da je, izvodeći opasan manevar, umalo udario ruski razarač, stigao snimak kao dokaz.

Izvor: B92
Podeli
Leon Neal/Staff/Getty images/Ilustracija
Leon Neal/Staff/Getty images/Ilustracija

Podsetimo, ruske agencije prenele su saopštenje Ruske mornarice da je američki ratni brot "Čenselorsvil", inače brod koji nosi projektile, prišao na svega 50 metara od ruskog razarača "Admirala Vinogradova" u istočnom delu Japanskog mora. Počele su međusobne optužbe ko je kriv.

Međutim, danas je američka mornarica objavila snimak za koji tvrdi da je dokaz da je za nastalu situaciju kriva ruska ratna mornarica, a ne američka, budući da se na snimku vidi kako se ruski mornari sunčaju na palubi razarača "Admirala Vinogradova", zbog čega se, kako se navodi, smatra da su nepažnjom doveli u opasnost posadu oba broda, budući da je umalo došlo do direktnog sudara brodova koji nose opasne i razorne projektile.

Međutim, Rusi su imali objašnjenje i za to. Bivši zapovednik ruske mornarice admiral Valentin Selivanov rekao je za ruske medije da postoji "vreme za rat i vreme za sunčanje".

"Istočno Japansko more. Naš brod u pokretu na otvorenom moru... Mornari i oficiri su ručali. Oni su na na pauzi posle ručka, ponosni što služe svoju zemlju", dodao je admiral.

Ipak, kako je dodao, oni nisu u stanju rata. "I naravno, ako se jedan sunča, sunčaće se i drugi. I da, ako se sunčate, morate da se skinete ako hoćete da pocrnite", zaključio je admiral, a preneo je Sputnjik internešenel.

strana 1 od 462 idi na stranu