Dodik: Vojska između Republike Srpske i Srbije - nikad

Srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik suprotstavio se ideji hrvatskom, Željku Komšiću, da zbog migranata na granici sa Srbijom bude postavljena vojska.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.06.2019.

23:09

Dodik: Vojska između Republike Srpske i Srbije - nikad
Foto: EPA-EFE/Stephanie Lecocq

Reagujući na predlog hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića da u zaštitu granice od migranata treba uključiti i Oružane snage, predsedavajući i srpski član Predsedništva Milorad Dodik je rekao da nikad neće dati saglasnost da vojska bude postavljena na granicu između Republike Srpske i Srbije.

Dodik je rekao i da je na Komšićev zahtev sazvao posebnu sednicu Predsedništava, ali i poručio da od nje nema nikakva očekivanja, prenela je RTRS.

Naime, Komšić je predložio da Predsedništvo BiH naloži ministarki odbrane Marini Pendeš da naredi upotrebu i razmeštaj vojno-policijskih, inženjerskih, izviđačkih kao i drugih jedinica Oružanih snaga BiH radi podrške i pomoći patrolama Granične policije BiH u kontroli granice BiH sa Srbijom i Crnom Gorom radi sprečavanja ilegalnih prelazaka državne granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: