Počeo sastanak Vučić - Palmer

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se s visokim funkcionerom Stejt departmenta Metjuom Palmerom.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.06.2019.

07:04

Počeo sastanak Vučić - Palmer
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Teme razgovora iz Kabineta Predsednika Republike nisu najavljene, ali nema sumnje da će jedna od njih biti rešavanje kosovskog pitanja, navodi Tanjug.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD prethodno se sastao sa Vučićem u oktobru prošle godine, kada je poručio da SAD podržavaju dijalog Beograda i Prištine u cilju postizanja dogovora, koji bi vodio ka punoj normalizaciji odnosa, kao i da je Vašington posvećen tome da Srbija napreduje i postane članica EU.

Zvaničnik Stejt departmenta tada je pozvao Beograd i Prištinu da iskoriste istorijsku priliku i postignu sporazum koji bi bio trajan i koji bi bio "vin-vin" za obe strane, odnosno nešto što donosi dobitak i jednima i drugima, ocenivši da je vreme za kompromis i fleksibilnost.

Sastanak se održava nešto više od dve sedmice uoči sastanka u Parizu, na temu Kosova i Metohije.

Zvaničnik američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Erat izjavio je u medjuvremenu da su SAD voljne da učestvuju na predstojećoj konferenciji u Parizu, ali da to još nije određeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: