Uznemirujući snimak koji je šokirao Amerikance i "srušio" Koka-Kolin brend VIDEO

Korporacija "Koka-Kola" morala je da prekine saradnju, pod pritiskom javnosti, sa jednom farmom koja je njihove fabrike snabdevala mlekom.

Izvor: B92
Podeli
Scott Olson/Staff/Getty images/Ilustracija
Scott Olson/Staff/Getty images/Ilustracija

Razlog je video-snimak koji je šokirao javnost, nastao u tajnosti, a koji prikazuje veoma okrutno postupanje prema životinjama na jednoj od najvećih farmi za proizvodnju mleka u Americi, prenosi Raša tudej.

Vest je u Americi ocenjena kao "najveća tajna istraga o mlečnoj industriji", a njeni tvorci su aktivisti organizacije "Animal rikaveri mišn", koji su poslali svoje članove na tajni zadatak u farmu "Feir Ouks", predstavljajući ih kao radnike farme.

Reč je o jednoj od najvećih farmi mleka u Americi, koja snabdeva najveće kompanije tim proizvodom, od "Koka-Kole" pa nadalje.

Na snimku, koji je označen kao veoma uznemirujući, vide se farmeri kako, između ostalog, šutiraju u glavu i gaze telad, staru svega nekoliko nedelja. Zatim ih bacaju u kaveze, tako da se vidi krv posvuda.

Takođe, telad udaraju u glavu i telo čim stignu, a to se sve, kako se navodi u tekstu, dešava svakog dana. Teško povređenu mladunčad potom su bacali da uginu na suncu.

Radnici farme su čak uzgajali i pušili marihuanu na radnom mestu, svaki dan, a prerušenom timu na tajnom zadatku čak su nudili i kokain za vreme rada.

"Animal reskju mišn" navodi da se sve to odvija na farmi na kojoj živi, ili bolje rečeno umire, oko 30.000 grla, na prostoru veličine 56.000 fudbalskih terena. Ipak, većina životinja zbijena je na mnogo manji prostor.

Pomenuta farma snabdeva Koka-Kolin brend "Ferlajf".

Šokantan snimak je objavljen na društvenim mrežama i izazvao je salvu negativnih komentara, od kojih je najveći broj bio zgražavanje nad tretmanom mladunčadi i nad okrutnošću s kojom postupaju radnici farme.

Nakon toga prodavnice širom Amerike počele su da povlače iz prodaje "Ferlajf" proizvode, a zvaničnici kompanije "Koka-Kola" saopštili su da su prekinuli sve vrste snabdevanja mlekom sa pomenute farme.

UPOZORENJE: Video-snimak sadži uznemirujuće scene

strana 1 od 462 idi na stranu