Egipatske snage bezbednosti ubile 14 ekstremista

Egipatske snage bezbednosti ubile su 14 ekstremista tokom potere za napadačima na policijski punkt na severu Sinaja, kada je nastradalo 8 policajaca.

Izvor: Beta/AP

Četvrtak, 06.06.2019.

14:05

Egipatske snage bezbednosti ubile 14 ekstremista
STR/EPA-EFE

Novinarima je pristup tom području zabranjen.

Odgovornost za taj napad, u blizini grada el-Ariš, preuzela je Islamska država.

Egipatski zvaničnici su prvobitno rekli da je u napadu poginulo 10 policajaca, ali i dalje nije izneta usaglašena verzija.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je navelo da su snage bezbednosti tokom potere za napadačima otkrile grupu pobunjenika u napuštenoj kući u el-Arišu. U sukobu koji je usledio ubijeno je 14 ekstremista koji su imali automatske puške, bombe i druge eksplozivne naprave.

Egipat se godinama bori protiv islamskih ekstremista na severu Sinaja, gde je i uporište lokalnog ogranka Islamske države

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: