Direktor RHMZ o tome da li nas zaista čeka "kataklizmično" leto

Direktor RHMZ-a Jugoslav Nikolić kaže za RTS da će jun biti nešto kišovitiji nego prošle godine, jul topliji i suvlji, a avgust sličan prošlogodišnjem.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.06.2019.

09:10

Direktor RHMZ o tome da li nas zaista čeka
Ilustracija: Depositphotos/VladisChern

Neće biti katastrofičnih scenarija, naglašava Nikolić.

Leto će, prema dugoročnoj prognozi RHMZ-a, biti prosečno vlažno i malo toplije, u proseku za jedan stepen u odnosu na višegodišnji prosek, rekao je Jugoslav Nikolić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Biće oko 23 do 34 kišna dana tokom letnje sezone, čak će biti prijatnije nego prošle godine, navodi Nikolić. Dodaje da će jun biti nešto kišovitiji nego prošle godine, jul će biti topliji i suvlji, a avgust sličan prošlogodišnjem.

Objasnio je da su katastrofični scenariji, koji predviđaju ekstremno topla leta i ekstremno hladne zime, obično vezani za senzaconalizam medija i interese nekih lobi grupa.

Podsetimo, Akjuveder je na svom sajtu objavio prognoy njihovih meteorologa o vremenu koje se ya vreme leta o;ekuje u Evropi, a po kojoj "stari kontinent" očekuju paklena leta i razorne oluje.

Za Balkan se predviđa da će ga ove godine zaobići tropske vrućine, ali će zbog toga on "platiti cenu" jer će biti pod utivcajem razornih oluja, snage da formiraju tornada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: