Najnovije istraživanje: Cenzus bi prošlo njih sedam

Prema najnovijem istraživanju agencije Faktor plus cenzus bi u ovom trenutku, pored SNS, prošli i SzS, SPS, SPAS i DSS, SRS i PSG.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.06.2019.

07:06

Najnovije istraživanje: Cenzus bi prošlo njih sedam

Srpska napredna stranka, prema tom istraživanju, i dalje ima većinu (51,3 odsto), a Savez za Srbiju 10,6 odsto. Socijalističku partiju Srbije podržalo bi 9,7, SPAS i DSS 6,7, SRS 5,8, a PSG 5,1 odsto građana.

Vladimir Pejić iz agencije Faktor plus za Blic je kazao da su naprednjaci pali za tri procenta za šta bi po njegovom mišljenju razlog mogao da bude otvoreni govor lidera stranke, predsednika Aleksandra Vučića u Skupštini o Kosovu.

"Iskrenost se za sada ovako odrazila na ispitanike, što ne znači da tih nekoliko procenata ne može da se vrati", ocenio je Pejić. Istovremeno skok radikala Pejić objašnjava aktuelizovanjem teme Kosova.

Kod Saveza za Srbiju nema promena u odnosu na prethodni mesec, navodi Pejić, i dodaje da se SZS stabilizovao kao najozbljnija opozicija.

Ni Pokret slobodnih građana ne beleži promene u rejtingu, oni su stabilni oko cenzusa, dok se Šapićev SPAS i DSS nalaze na 6,7 odsto, iako su se pojavili kao koalicija tek prošlog meseca, primećuje Pejić.

Da se izbori održavaju ovog vikenda na njih bi izašlo 47 odsto građana, 33 odsto ne bi, a 20 odsto ne zna ili nema stav. Istraživane je rađeno od 30. maja do 5. juna telefonski i u njemu je učestvovalo 1.200 ispitanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: