Sud naložio privođenje Ilije Devića

Viši sud u Beogradu objavio je jutros na svom portalu nalog za privođenje bivšeg većinskog vlasnika ATP Vojvodine Ilije Devića.

Izvor: Beta

Sreda, 05.06.2019.

12:47

Sud naložio privođenje Ilije Devića
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija

Dević se nije pojavio na ročištu koje je trebalo da bude održano krajem prošle nedelje. Kako je jutros naveo dnevni list "Danas", Dević se na ročištu nije pojavio zbog bolesti.

Ćerka Ilije Devića Anđelka Dević, koja je i u menadžementu ATP Vojvodine, rekla je za Betu da se Dević nije pojavio na tom ročištu jer je bolestan i da za to ima nalaz lekara.

Nalog za hapšenje Devića sud je objavio na dan kada je Dević zakazao konferenciju za novinare, na temu političkih pritisaka na pravosudje zbog kojih se ne rešava slučaj tog preduzeća.

Dević je na sudu već više od deset godina, a predmet ATP "Vojvodina" nalazi se u monitoringu Evropske unije, jer je jedini sa spiska od 24 sporne privatizacije u Srbiji gde je oštećen investitor, a ne država.

ATP "Vojvodinu" je Dević kupio na aukciji Agencije za privatizaciju 2004. godine, ispunio je investicioni plan, proširio delatnost, uveo nove linije i zaposlio nove radnike. Zaključio je ugovor sa tadašnjom gradonačelnicom Novog Sada Majom Gojković o izgradnji nove Medjumesne autobuske stanice što je učinjeno, ali, iako je taj objekat završen, Grad nikada nije preusmerio saobraćaj na novu lokaciju.

Ranije je podneo i krivičnu prijavu protiv Maje Gojković, kao i protiv tadašnjeg direktora Zavoda za izgradnju grada, a sada predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, a šteta od 400 miliona dinara koju su tako napravili, dokazana je pravosnažnom izvršnom sudskom presudom.

Međutim, Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je 20. januara 2015. godine odbacilo tu krivičnu prijavu.

Razrešenje ove afere zahteva i Evropska komisija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: