Micotakis: Nema saradnje sa Sirizom posle izbora

Lider Nove demokratije najavio je da nema nameru da sarađuje ni sa vladajućom levičarskom strankom ni sa krajnje desničarskim strankama nakon izbora.

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.06.2019.

12:43

Micotakis: Nema saradnje sa Sirizom posle izbora
YANNIS KOLESIDIS / EPA-EFE

Parlamentarni izbori u Grčkoj zakazani su ua 7.jul.

Lider najveće opozicione grčke stranke Kirijakos Micotakis u intervjuu za televiziju ANT1 rekao je da ne razmišlja o tome gde će biti premijer Aleksis Cipras i njegova Siriza dan nakon parlamentarnih izbora, već da je "njegova briga da dobije što više mandata".

Demokrata Micotakis je tako]e izrazio želju da krajnje desničarska stranka Zlatna zora ne uđe ponovo u parlament, i naglasio da ne postoje mogućnosti za saradnju sa sada vladajućom Sirizom nakon parlamentarnih izbora.

On je najavio da neće tokom predizborne kampanje za prevremene parlamentarne izbore organizovati velike partijske skupove, već će voditi otvorene diskusije.

"Moram stupiti u kontakt sa ljudima i mladima“'', rekao je Micotakis, ističući da je Nova demokratija favorit medju glasačima izmedju 17 i 24 godine.

Opoziciona Nova demokratija osvojila je ubedljivu pobedu na prošlonedeljnim lokalnim izborima u Grčkoj, kao i na izborima za Evropski parlament, osvojivši skoro deset odsto glasova više od Sirize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: