"Potop" u Kraljevu, proglašena vanredna situacija VIDEO

U Kraljevu su se izlili potoci i kanali za odvodnjavanje, a u domaćinstva u pojedinim kraljevačkim selima ušla je voda, prenosi RTS.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.06.2019.

08:06

Tanjug, Saša Petroviæ

Voda je ušla u kuće u Sirči, Ribnici, Kovačima i delovima gradskog područja.

Na teritoriji tog grada i opštine Knić proglašena je vanredna situacija. U Kniću je u toku evakuacija stanovništva, a reka Gruža je odnela most. Kritično je i u skoro svim selima u Gornjem Dragačevu. I na području Ivanjice izlili su se bujični potoci.

Kako se navodi, u Kraljevu kiša i dalje pada.

U Opštini Knić vatrogasci evakuišu ugrožena domaćinstva. U selu Zakuta reka Gruža je odnela most. U selu Pajsijević crkvena zvona upozoravaju na opasnost.

Trenutno je na teritoriji celog grada Kraljeva vanredna situacija. U centar grada došli su vatrogasci i crpe vodu koja je prodrla u dvadesetak kuća. Iz Štaba za vanredne situacije kažu da je put ka selima Milakovac, Godačica i Sirča u prekidu zbog padavina.

Proglašena je vanredna situacija za teritoriju grada Kraljeva, u kom su se izlili potoci i kanali za odvodnjavanje. Voda je ušla u kuće u Sirči, Ribnici, Kovačima i delovima gradskog područja.
Tanjug, Saša Petroviæ
Reporter RTS-a bio je u centru grada, pored starog groblja, gde je voda u kućama uništila stvari, podigla podove. Ko može, nosi stvari na sprat. Meštani očekuju pomoć nadležnih, ali trenutno nema nikoga, jer je slično u mnogim delovima grada.

Prema podacima hidrometeorološke stanice, za četiri sata palo je 85 litara kiše po metru kvadratnom.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić rekao je da je autobus na deonici Kraljevo-Kragujevac bio zaglavljen na putu, ali da su pripadnici sektora uspeli da ga izvuku i obezbede svih 15 putnika.

Zbog obilnih padavina od jutros je kritično i u skoro svim selima u Gornjem Dragačevu. Evakuisano je više od 20 domaćinstava zbog izlivanja potoka u selu Viča, potvrdio je za RTS predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: