Haradinaj: Krasnoščekov bio "kamuflirani špijun"

Ramuš Haradinaj izjavio je da je kosovska policija uhapsila ruskog pripadnika Unmika Mihaila Krasnoščekova zato što je on, radio kao "kamuflirani špijun".

Izvor: B92

Subota, 01.06.2019.

09:55

Haradinaj: Krasnoščekov bio
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Haradinaj tvrdi da je Krasnoščekov zloupotrebljavao svoju funkciju službenika UN.

Prethodno je Priština proglasila Krasnoščekova "personom non grata", nakon čega su reagovale UN koje su saopštile da se za njihovo osoblje ne može primenjivati takva odluka.

"Kosovska policija tokom operacije protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja uhapsila je ruskog državljanina, kamufliranog špijuna kao službenika Ujedinjenih nacija, koji je sprečio vladavinu zakona koristeći službeni automobil UN", napisao je Haradinaj na Fejsbuku, prenosi Gazeta ekspres.

Haradinaj tvrdi i da su postupci Krasnoščekova bili protiv međunarodnog prava.

"Opstrukcija pravde i zloupotreba simbola UN su gruba kršenja", kaže Haradinaj.

Ujedinjene nacije upozorile su u petak, povodom odluke Prištine da Krasnoščekova proglasi "personom non grata", da se takva odluka ne može primenjivati na osoblje UN, već samo za diplomate koje je u jednoj državi akreditovala druga država, u kontekstu njihovih bilateralnih odnosa.

"Ujedinjene nacije nisu država i njihovo osoblje nije akreditovano u državama u kojima je zaposleno, već radi jedino po ovlašćenju generalnog sekretara" UN, navodi se u saopštenju koje je Unmik dostavio Tanjugu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: