Osumnjičeni za napad u Lionu priznao povezanost sa ID

Glavni osumnjičeni za nedavni bompaški napad u francuskom gradu Lionu, u kojem je ranjeno 14 ljudi, priznao je da je povezan sa Islamskom državom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: chalabala/depostitphotos.com
Foto: chalabala/depostitphotos.com

To je izjavio francuski državni tužilac za kontraterorizam Remi Ejc.

Ejc je usaopštenju naveo da je osumnjičeni 24-godišnji muškarac priznao da je sam napravio eksplozivnu napravu koju je potom postavio ispred pekare u Lionu.

Kako je preneo AP, Ejc je dodao da će osumnjičeni biti izveden pred istražnog sudiju.

Osumnjičeni, koga je francuska policija identifikovala kao Mohameda Hišema M. uhapšen je u ponedeljak i na teritoriju Francuske je ušao sa turističkom vizom u avgustu 2017.

AP navodi da policija nije saopštavala podatke o njegovoj nacionalnosti, ali da pojedini francuski mediji pominju da je Alžirac.

On je bio nepoznat policiji pre incidenta u Lionu.

Napad koji se dogodio 24. maja snimile su bezbednosne kamere, na kojima se vidi muškarac kako na biciklu dolazi do pekare u centru Liona. Nakon što je ostavio bicikl, muškarac dolazi do pekare ispred koje na betonu ostavlja papirni paket, nakon čega se na istom biciklu udaljava istim putem kojim je i došao.

Jedan minut kasnije na snimcima je zabeležena eksplozija usled koje je popucalo staklo na vratima frižidera ispred pekare.

Za napad za sada niko nije preuzeo odgovornost.

strana 1 od 417 idi na stranu