Ponovo protesti u Alžiru

Demonstranti su počeli da se okupljaju u Alžiru uprkos ranijim hapšenjima.

Izvor: Beta

Petak, 31.05.2019.

16:18

Ponovo protesti u Alžiru

Oni skandiraju slogane protiv dijaloga koji je za rešavanje političke krize ponudio Generalštab alžirske vojske.

Oko 1.000 ljudi okupilo se u centru glavnog grada, gde se svakog petka održavaju demonstrancije od 22. februara.

Načelnik Generalšta alžirske vojske Ahmed Gaid Salah ocenio je nedavno da prioritet zemlje treba da bude organizovanje predsedničkih izbora u što skorijem roku, isključujući mogućnost perioda tranzicije koji demonstranti traže na uličnim protestima.

"Prioritet je danas otvoriti put ka održavanju narednih izbora što je pre moguće, daleko od perioda tranzicije sa neizvesnim ishodom jer Alžir više ne može da podnese toliko kašnjenje", rekao je general Salah, dok se predsednički izbori zakazani za 4. jul čine sve neizvesnijim.

Predsednik Alžira Abdelaziz Buteflika podneo je ostavku 2. aprila pod pritiskom uličnih protesta građana koji su počeli 22. februara. Buteflika (82) je bio predsednik od 1999. godine u četiri mandata.

Protesti su nakon odlaska predsednika nastavljeni pošto demonstranti traže i odlazak svih funkcionera povezanih sa Buteflikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: